Contacteer ons!
Over PartnerCare

PartnerCare is meer dan alleen mantelzorgmakelaar

PartnerCare is ontstaan uit een situatie van alle dag. Oprichter Arie Vellekoop heeft aan den lijve ondervonden hoe het is om te zorgen voor een ongeneeslijk zieke partner.

Toen zijn vrouw, Angela, ernstig ziek werd nam hij de zorg op zich. Dapper zochten zij hun weg in het oerwoud van regels en regelingen in de zorg. Ook toen Angela fysiek minder sterk werd ging Arie door. Hij merkte dat het voor hem lichamelijk ook een belasting was, maar het was vooral emotioneel zwaar. Je wilt alles zo goed mogelijk doen, maar je kan niet alles goed doen. Daar heb je hulp bij nodig: raad en daad, aangeboden door een professional die wel de wegen in zorgland kent, die wel weet of er subsidies zijn, die wel weet hoe je bepaalde huishoudelijke taken moet doen, die wel van tijd tot tijd gewoon even naar je luistert en met goede adviezen kan komen.

Door alle stress rond de ziekte moest Arie het arbeidsproces verlaten. Uiteindelijk heeft hij 2,5 jaar nodig gehad om alles een plekje te geven. Hij ging lezen over zijn situatie. Toen bleek dat wetenschappelijke onderzoeken uitwezen dat zo’n 30 tot 50% van de mantelzorgers uiteindelijk klachten krijgt. Precies de zaken waar Arie tegenaan liep, dat zijn de punten waarop PartnerCare mantelzorgers ondersteunt.

Vacature ondersteuning mantelzorger (PartnerCare CareTaker)

PartnerCare ondersteunt de partners van patiënten met een ongeneeslijke en levensbedreigende ziekte tijdens de laatste fase van de ziekte en ook daarna. We streven daarbij een landelijke dekking na, omdat patiënten en mantelzorgers vaak niet in staat zijn (grote afstanden) te reizen. Daarom is er een permanente vacature voor ondersteuning van mantelzorgers.

PartnerCare zoekt CareTakers

Voor deze vacature ondersteuning van mantelzorgers dien je te beschikken over de volgende kwaliteiten. Je werkt professioneel, bewust en methodisch op basis van EBP (evidence-based practice). Je laat je aanwezigheid gelden in relatie met de ander en aansluitend op zijn of haar behoefte. Je onderschrijft het gedachtengoed van Andries Baart: wees er met een lange adem voor de partner en bied ruimte waarin hun eigen vragen naar voren kunnen komen en laat vooral het eigen verhaal van de partner klinken. Als CareTaker heb je de volgende taken:

 • Samen met de partner voer je de regie over het ziekteproces en coördineer je het geheel. Je treedt op als intermediair en contactpersoon.
 • Je verstrekt informatie en inlichtingen en geeft praktische ondersteuning en advies. 
 • Je begeleidt de partner door het oerwoud van de zorg in Nederland en zorgt zo voor toegang tot de juiste zorg op het juiste moment. 
 • Je bent klankbord en coach bij zaken als rouwverwerking, zingeving, keuzes voor behandelmethoden en euthanasie. 
 • Je zorgt voor een netwerk rondom de partner en zijn gezin, zodat ze verder kunnen als jouw ondersteuning ophoudt. 
 • Je ziet wanneer het misgaat met de partner of zijn gezin en onderneemt actie om mogelijk gevaar voor hun gezondheid te voorkomen. 
 • Je grijpt in bij crisissituaties. 
 • Je bewaakt afspraken en relevante (wettelijke) termijnen en zorgt voor naleving ervan. 
 • Je bemiddelt bij conflicten en verdedigt daarbij de belangen en de standpunten van de partner. 
 • Je bereidt de partner voor op toegenomen of nieuwe taken, verantwoordelijkheden en rollen, zodat hij of zij in staat is deze uit te voeren en problemen daarbij op te lossen. Dit kan door middel van opleiding, training of instructie. 
 • Indien nodig neem je de mantelzorgtaken van de partner (tijdelijk) over.

Als PartnerCare CareTaker ben je zelfstandige (ZZP’er) onder onze vlag. Je bent bereid en in staat om als het nodig is je collega-caretakers bij te staan, te coachen of te vervangen. Je onderschrijft de visie en standpunten van PartnerCare en draagt deze uit.

Kennis en ervaring

We vragen voor de vacature voor ondersteuning van mantelzorgers een afgeronde relevante HBO-opleiding, bijvoorbeeld Maatschappelijke Dienstverlening, Sociaalpedagogische Hulpverlening, Healthy Ageing Professional, Orthopedagogiek of Psychiatrisch Verpleegkundige, aangevuld met kennis en ervaring op het gebied van mantelzorgondersteuning, zoals de opleiding tot mantelzorgmakelaar.

Daarnaast ken je het zorgaanbod in Nederland, en met name in jouw regio, op je duimpje. Je vindt de weg naar de juiste zorg en bent assertief genoeg om deze te verkrijgen. Hierin handel proactief en je kunt goed plannen en organiseren. Bovendien ben je in staat om de vragen en behoeften van de partner centraal te laten staan, weet je alles van gezinsdynamiek en het mogelijk disfunctioneren daarbinnen en kun je goed en constructief overleggen. Het volledige profiel kun je lezen of downloaden in pdf-formaat.

Solliciteren

Wil je meer weten over deze vacature voor ondersteuning van mantelzorgers? Of wil je direct solliciteren? Neem dan contact op met Arie Vellekoop via het volgende mailadres: arie@partnercare.nl. Bij sollicitatie ontvangen we graag een motivatiebrief en cv waaruit blijkt dat je voldoet aan het profiel. We komen dan zo spoedig mogelijk bij je terug.