Contacteer ons!

Vacature ondersteuning mantelzorger bij PartnerCare uit Wapse

PartnerCare ondersteunt de partners van patiënten met een ongeneeslijke en levensbedreigende ziekte tijdens de laatste fase van de ziekte en ook daarna. We streven daarbij een landelijke dekking na, omdat patiënten en mantelzorgers vaak niet in staat zijn (grote afstanden) te reizen. Daarom is er een permanente vacature voor ondersteuning van mantelzorgers.

PartnerCare zoekt Caretakers

Voor deze vacature ondersteuning van mantelzorgers dien je te beschikken over de volgende kwaliteiten. Je werkt professioneel, bewust en methodisch op basis van EBP (evidence-based practice). Je laat je aanwezigheid gelden in relatie met de ander en aansluitend op zijn of haar behoefte. Je onderschrijft het gedachtengoed van Andries Baart: wees er met een lange adem voor de partner en bied ruimte waarin hun eigen vragen naar voren kunnen komen en laat vooral het eigen verhaal van de partner klinken. Je hebt de volgende taken:

 • Samen met de partner voer je de regie over het ziekteproces en coördineer je het geheel. Je treedt op als intermediair en contactpersoon.
 • Je verstrekt informatie en inlichtingen en geeft praktische ondersteuning en advies.
 • Je begeleidt de partner door het oerwoud van de zorg in Nederland en zorgt zo voor toegang tot de juiste zorg op het juiste moment.
 • Je bent klankbord en coach bij zaken als rouwverwerking, zingeving, keuzes voor behandelmethoden en euthanasie.
 • Je zorgt voor een netwerk rondom de partner en zijn gezin, zodat ze verder kunnen als jouw ondersteuning ophoudt.
 • Je ziet wanneer het misgaat met de partner of zijn gezin en onderneemt actie om mogelijk gevaar voor hun gezondheid te voorkomen.
 • Je grijpt in bij crisissituaties.
 • Je bewaakt afspraken en relevante (wettelijke) termijnen en zorgt voor naleving ervan.
 • Je bemiddelt bij conflicten en verdedigt daarbij de belangen en de standpunten van de partner.
 • Je bereidt de partner voor op toegenomen of nieuwe taken, verantwoordelijkheden en rollen, zodat hij in staat is deze uit te voeren en problemen daarbij op te lossen. Dit kan door middel van opleiding, training of instructie.
 • Indien nodig neem je de mantelzorgtaken van de partner (tijdelijk) over.

Als PartnerCare caretaker ben je zelfstandige (ZZP’er) onder onze vlag. Je bent bereid en in staat om als het nodig is je collega-caretakers bij te staan, te coachen of te vervangen. Je onderschrijft de visie en standpunten van PartnerCare en draagt deze uit.

Kennis en ervaring

We vragen voor de vacature voor ondersteuning van mantelzorgers een afgeronde relevante HBO-opleiding, bijvoorbeeld Maatschappelijke Dienstverlening, Sociaalpedagogische Hulpverlening, Healthy Ageing Professional, Orthopedagogiek of Psychiatrisch Verpleegkundige, aangevuld met kennis en ervaring op het gebied van mantelzorgondersteuning, zoals de opleiding tot mantelzorgmakelaar.

Daarnaast ken je het zorgaanbod in Nederland, en met name in jouw regio, op je duimpje. Je vindt de weg naar de juiste zorg en bent assertief genoeg om deze te verkrijgen. Hierin handel proactief en je kunt goed plannen en organiseren. Bovendien ben je in staat om de vragen en behoeften van de partner centraal te laten staan, weet je alles van gezinsdynamiek en het mogelijk disfunctioneren daarbinnen en kun je goed en constructief overleggen. Het volledige profiel kun je lezen of downloaden in pdf-formaat.

Solliciteren

Wil je meer weten over deze vacature voor ondersteuning van mantelzorgers? Of wil je direct solliciteren? Neem dan contact op met Arie Vellekoop via het volgende mailadres: arie@vellekoopdesnaijer.nl. Bij sollicitatie ontvangen we graag een motivatiebrief en cv waaruit blijkt dat je voldoet aan het profiel. We komen dan zo spoedig mogelijk bij je terug.